Bron III får stort stöd från Kreativa Europa MEDIA

TV-serie

Den senaste veckan har flera resultat från Kreativa Europa MEDIA tillkännagetts. För första gången går det högsta stödet som delas ut, en miljon euro, till Sverige och mottagaren är ingen mindre än Filmlance för Bron III!

Bron III har fått stödet för europeiska tv-program där högsta beloppet delas ut till europeiska samproducerade tv-serier med hög potential att nå utanför det egna landets gränser. Även bolagen Palladium Film och Miso Film fick fin utdelning i den senaste omgången av tv-programstödet. Göteborgs filmfestival toppade utdelningslistan för europeiska filmfestivaler för sin nästa upplaga. Bland utvecklingsstöden gick det bra för svensk barn- och familjefilm. Även senaste omgången av distributionsstödet har tillkännagetts.

För samtliga beviljade MEDIA-stöd till Sverige 2014 – klicka här.