Om oss

Filmlance International grundades 1988 och är idag ett av Skandinaviens största produktionsbolag. Under de senaste trettio åren har bolaget producerat publik- och kritikerhyllade dramaserier och långfilm för bio, TV och streaming. 

Bolaget producerar högkvalitativ dramaunderhållning för en bred publik och bland produktionerna märks den internationella succén Bron, som sålts till över 180 länder, den svenska streamingsuccén Kalifat, samtliga Beck- och Morden i Sandhamn-filmer samt serier som Jens Lapidus Top Dog och Fredrik Backmans Björnstad och långfilmer som Vinterviken baserat på Mats Wahls bok och Eva & Adam.

Filmlance producerar film och TV för ett flertal stora distributörer som bland annat Sveriges Television, TV4, Netflix och HBO.

Filmlance har under sina drygt trettio verksamma år engagerat många av Sveriges främsta producenter, regissörer och manusförfattare och har idag 29 fastanställda.

Filmlance är del av Banijay och är baserade i Frihamnen i Stockholm.

I juli 2020 förvärvades Endemol Shine Group av Banijay, vilket blir världens största internationella innehållsproducent och distributör som sträcker sig över 22 territorier med över 120 produktionsbolag och en katalog med över 88 000 timmars fantastiska originalprogram över många genrer.