Dyke Hard till Berlinale

Långfilm

Bitte Anderssons actionkomedimusikal Dyke Hard har valts in till prestigefyllda Panorama-sektionen på Berlins filmfestival.

Dyke Hard är ett lesbiskt hårdrocksband på väg till en stor musiktävling i huvudstaden. En mystisk miljonär med en armé av ninjor, cyborger och roller derby-tjejer gör allt för att stoppa dem. Resan dit blir ett äventyr fyllt av motorcykelgäng, fängelseuppror och musikalnummer.

– Vi är superglada och samtidigt jätteskraja! Dyke Hard är ju en helt crazy B-film och Berlins filmfestival är en av världens tyngsta, men också en av de mest öppensinnade. Att få internationell premiär just där känns som att vi dött och kommit till himlen – är det på riktigt? säger Bitte Andersson.

Recensionerna utlovar att tittaren får ren underhållning:

”THIS IS UNDERGROUND FUN AT ITS PUREST” – BERLINALE

”SPRUDLANDE FILMSKAPANDE I REGNBÅGENS ALLA FÄRGER” – MOVIEZINE