Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna i TV-serien Springfloden

I produktion

Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist spelar huvudrollerna som Olivia Rönning och Tom Stilton när Rolf och Cilla Börjlinds bästsäljare Springfloden blir TV-serie. Springfloden filmas i tio avsnitt och förväntas ha premiär på SVT under 2016.

Springfloden är författarparet Rolf och Cilla Börjlinds deckardebut och det är den första i en trilogi av böcker kring Tom Stilton och Olivia Rönning. Debuten Springfloden har sålt över 100.000 exemplar i Sverige och sålts till ett tjugotal länder. Paret Börjlind är några av Sveriges främsta manusförfattare med flera succéer i bagaget. Förutom de hyllade tv-serierna Morden och Graven har de också skrivit manus till bland annat tjugotalet Beck-filmer. Springfloden är en samproduktion mellan SVT, Filmlance, Film i Väst, Lumiére och Nad con.

Inspelningen startar i mitten av maj i Sverige.

Vi på Filmlance har haft en långt och framgångsrikt samarbetet med Rolf och Cilla Börjlind, så därför är vi extra glada och stolta över att få förtroendet att även överföra deras succéroman till TV-serie, säger Francy Suntinger, producent på Filmlance International.