BRON III BROEN börjar sändas söndagen den 27 september

TV-serie

Den tredje säsongen av BRON BROEN börjar visas i SVT söndagen den 27 september kl 21.00. BRON III BROEN – synopsis 13 månader senare… Saga Norén arbetar på Länskrim Malmö, men saknar sin enda vän Martin Rohde som nu avtjänar ett tioårigt fängelsestraff. Saga är dock övertygad om att hon gjorde det enda rätta när hon anmälde honom, samtidigt som ho…

BRON III BROEN – synopsis

13 månader senare…

Saga Norén arbetar på Länskrim Malmö, men saknar sin enda vän Martin Rohde som nu avtjänar ett tioårigt fängelsestraff. Saga är dock övertygad om att hon gjorde det enda rätta när hon anmälde honom, samtidigt som hon inte kan umgås med en dömd mördare.

När en känd dansk genusdebattör och ägare av Köpenhamns första könsneutrala förskola hittas mördad på en byggarbetsplats i Malmö tvingas Saga samarbeta med en ny dansk kollega, som har svårt att acceptera Saga för den hon är. De kan konstatera att mördaren har varit noga med de estetiska detaljerna och ville att de skulle hitta liket. Det är det första i en lång rad spektakulära mord och fallet kommer så småningom att drabba Saga personligen och hon ifrågasätts – klarar hon verkligen av att fortsätta med utredningen?

Det förflutna kommer även i kapp Saga då hennes mamma plötsligt dyker upp och vill ha kontakt, något som kommer att få oanade konsekvenser för Saga…

Familjebegreppet står i fokus och traditionella och moderna familjevärderingar konfronteras – allt under tematiken om vikten av personligt ansvar.