Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson återvänder i Springfloden II

TV-serie

Hyllade Springfloden är tillbaka med Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist i huvudrollerna som Olivia Rönning och Tom Stilton. Författarparet Cilla och Rolf Börjlind står återigen för manusarbetet och säsong två förväntas få premiär under hösten 2018 i SVT.

Springfloden blev snabbt en tittarfavorit när den hade premiär på SVT i mars 2016. Över miljonen svenskar bänkade sig varje vecka för att se Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist axla rollerna som det omaka paret Rönning och Stilton. I säsong två korsars deras vägar än en gång när ett mord på en cirkusartist i Marseille och ett, vad polisen först befarar, självmord av en tulltjänsteman visar sig vara sammankopplade. Olivia och Tom kastas nu in i en svårlöst mordgåta som leder till den cyniska riskkapitalismens värld där vissa kretsar tjänar grova pengar på att mjölka det svenska välfärdssystemet. I säsong två återser vi även Dar Salim som Abbas, Cecilia Nilsson som poliskommisarie Mette Olsäter och Johan Widerberg i sin bejublade gestaltning av fixaren Minken med flera. Pontus Klänge och Niklas Ohlson regisserar.

”Springfloden var en kolossal publiksuccé. Det är därför ett stort nöje att få bjuda in publiken till ytterligare en säsong i författarparet Börjlinds alldeles speciella universum”. – Anna Croneman, chef SVT Drama

Paret Börjlind står även den här säsongen för manus och de räknas till Sveriges främsta manusförfattare med flera succéer i bagaget. Förutom de hyllade tv-serierna Morden och Graven har de också skrivit manus till bland annat tjugotalet Beck-filmer.

”Efter ett spännande och inspirerande manusarbete ser vi fram emot en ny tv-serie om Stiltons och Rönnings försök att bidra till en hyggligare tillvaro.” – Rolf och Cilla Börjlind

Inspelningen av Springfloden startade i Marseille i början av maj och fortsätter i Sverige med start i augusti.

”Efter ett intensivt utvecklingsarbete är det med stor glädje vi har startat inspelningen av säsong II i Marseille.  Vi ser fram emot att möta vår publik under hösten 2018.” – Francy Suntinger, producent Filmlance

Springfloden II är en samproduktion mellan SVT, Filmlance, Film Väst, ZDF, Nad Con och Lumiére, med stöd från SFI.