Filmlance producerar tv-serien TSUNAMI tillsammans med SVT

TV-serie

Vem är du när katastrofen kommer? Frågan ställs i Filmlance och SVT:s nya miniserie Tsunami som börjar spelas in i höst. Serien är en originalidé av Sara Kadefors (Sandor slash Ida, Orka! Orka!) som också skrivit manus. Tsunami regisseras av Henrik Georgsson (Bron, Våra vänners liv) och produceras av Anders Landström/Filmlance i samproduktion med SVT och Film i Skåne.

0O6B8777_small

Tomas, chef för en biståndsorganisation, är en central figur i en handfull människors liv. Ranya tänker lämna sin döende make för honom. Vännen Abbe har svindlat organisationen på pengar. Journalisten Elina tror sig veta att Tomas är den skyldiga. När han försvinner i tsunamin ställs allt på sin spets. Människorna runt honom tvingas alla göra livsavgörande val.

– Det här är en serie om ett antal människor som berörs av en stor katastrof, säger manusförfattaren Sara Kadefors. Vi försöker ställa frågor om moral, vilket ansvar man har som människa och vad som egentligen är viktigt.

Anna Croneman, programchef för drama på SVT, gläds över seriens manus:

– Varför gör vi ibland sånt som strider mot vår moral? Det är frågan som Sara Kadefors vänder och vrider på i detta oerhört välskrivna och starkt engagerande drama, säger Anna Croneman, och konstaterar:

– Det är spännande, rörande och vackert om hur vi beter oss när tillvaron ställs på sin spets. Gillar du serier om relationer så får du inte missa den här!

Tillsättningen av skådespelare pågår just nu och inspelningen påbörjas i Malmö i oktober. Beräknad premiär under 2019.