Nu säljs Saga Noréns porsche från Bron – till förmån för WaterAid

TV-serie

Den 13 juli kommer Saga Noréns ikoniska gröna porsche från TV-serien Bron att säljas på auktion. Intäkterna från försäljningen går till organisationen WaterAid, som skådespelerskan Sofia Helin är ambassadör för.

Bron II/The Bridge II Kim Bodnia & Sofia Helin as Martin & Saga, Conceptual director: Henrik Georgsson, Directors: Kathrine Windfeld & Morten Arnfred, Photo: Carolina Romare, Produced by: Filmlance International AB

I sommar har du möjlighet att köpa en del av den svenska TV-historien. Den 13 juli säljs nämligen den ikoniska porschen, en 1977 Porsche 911S, från TV-serien Bron på auktion. Porschen, som körs av huvudkaraktären Saga Norén, är ett återkommande inslag i TV-serien som gjort stor succé både i Sverige och internationellt.

Bilen säljs på Bonhams Festival of Speed Sale i Goodwood, Storbritannien, den 13 juli och Sofia Helin kommer själv att vara med under auktionen. För den som inte kan vara på plats går det att buda på porschen online på Bonhams hemsida.

Intäkterna från försäljningen skänks till WaterAid av Filmlance International och Nimbus Film, som har producerat Bron i samarbete med SVT, DR, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, Film i Skåne, NRK, Copenhagen Film Fund, Lumiere Group, Stiftelsen Ystad-Österlen Filmfond, med stöd från Nordvision och i samarbete med Malmö Stad.