HBO Nordic har beställt den svenska dramaserien Björnstad, producerad av Filmlance International, en del av Endemol Shine Group

TV-serie

HBO Nordic, en del av HBO Europe, har beställt den svenska dramaserien Björnstad, producerad av Filmlance International, en del av Endemol Shine Group, och en bearbetning av succéromanen med samma namn skriven av Fredrik Backman.

1

Kritikerhyllade och prisbelönade Peter Grönlund regisserar de fem entimmesavsnitten, med tv-seriemanus skrivet av Anders Weidemann, Antonia Pyk och Linn Gottfridsson. I ledande roller kommer vi se bland andra Ulf Stenberg och Aliette Opheim.

Björnstad är producerad för HBO Europe av Filmlance International, en del av Endemol Shine Group, och Bonnie Skoog Feeney och Mattias Arehn är producenter. Fredrik Backman är exekutiv producent och representeras av Salomonsson Agency, Tor Jonasson och Sophie Smirnakos.

Exekutiva producenter för HBO Europe är Hanne Palmquist, Steve Matthews och Antony Root.

Björnstad kommer att spelas in på plats i Norrland med start i början av 2019 och serien får samtidig premiär på HBO Nordic och HBO Europe.