Karin Smirnoffs Jana Kippo-trilogi blir dramaserie

TV-serie

27 november 2020

Filmlance International, del av Banijay, har förvärvat rättigheterna av Politiken Literary Agency till Karin Smirnoffs publik- och kritikerhyllade trilogi om Jana Kippo från Smalånger.

Jana Kippo-trilogin ska bli dramaserie och producerar gör Anna Wallmark på Filmlance, som senast producerat serien Top Dog tillsammans med Teresa Alldén och Olof Spaak.

–                         Kippo-trilogin innehåller kärlek, svek, hämnd, begär – som gjort för en stark dramaserie. Jag fastnade direkt för Karin Smirnoffs både innerliga och på samma gång obevekliga berättelse med komplexa karaktärer. Huvudpersonen Jana Kippos frihetsbegär är lika stort som längtan efter kärlek, säger Anna Wallmark, producent på Filmlance.

–                         Vi är otroligt stolta över att nu få förtroendet att göra Jana Kippo-sviten till en dramaserie. I Karins kraftfulla och unika berättelse finns allt som behövs för att göra en gripande, spännande och ständigt överraskande serie i världsklass, säger Hanne Palmquist, VD på Filmlance.

Jana Kippo-trilogin har sålts i mer än en halv miljon exemplar i Sverige. Jag for ner till bror har sedan den blev pocket legat på topp-tio på Pocket shop, i över 18 månader. Alla tre böckerna har legat samtidigt på topplistan, något som inte har hänt sedan Stieg Larssons Millennium-trilogi. Jana Kippo-trilogin är såld till länder som Danmark, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Italien och Polen.