Morden i Sandhamn firar 10 år

TV-serie

Morden i Sandhamn har fängslat tittarna under 10 år i sju säsonger. Den första säsongen sändes under julen 2010 och den senaste säsongen hade premiär under hösten 2020. Serien sedan start visas internationellt och är väldigt uppskattad i hela världen.

När den sjunde säsongen av Morden i Sandhamn hade premiär i augusti 2020 så nådde serien succésiffror både på C More och TV4.

En åttonde säsong av den älskade serien är under inspelning, som kommer att ske i tre etapper fram till oktober 2021. Precis som i sjunde säsongen så har man låtit serien och Viveca Stens böcker utvecklas åt varsitt håll, samtidigt som serien baseras på Viveca Stens universum. Även i säsong åtta får Alexandra Rapaport sällskap av sin nya motspelare, Nicolai Cleve Broch, som spelar den temperamentsfulle och charmige polisen Alexander.

Filmlance International AB, som är en del av Banijay, producerar serien på uppdrag av TV4 och C More. Producent på Filmlance är Martin Cronström och för regi står Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Johan Widerberg och Sara Heldt.