Succésiffror för sjunde säsongen av MORDEN I SANDHAMN och klart för en åttonde säsong!

TV-serie

20 augusti 2020

Sjunde säsongen av Morden i Sandhamn har nått succésiffror både på C More och TV4. Och det blir en åttonde säsong av den älskade serien baserad på författaren Viveca Stens universum.

– Jag har fått så otroligt mycket fin respons från alla möjliga håll på den här säsongen. Känner mig stolt och glad, och därför är det extra kul att kunna berätta att vi jobbar på ännu en säsong, säger Alexandra Rapaport.

TV4-premiär av Morden i Sandhamn fick finfina tittarsiffror vilket visar på tittarnas kärlek till den rafflande kriminaldramaserien som utspelar sig i Stockholms skärgård. Totalt sågs första avsnittet av 770 000 på TV4. Även på C More har serien fått strålande siffror, i nivå med tittarsuccéerna Hamilton och Bäckström. Sedan premiären den 3 augusti är Morden i Sandhamn den överlägset mest sedda serien på C More.

Samtidigt som sjunde säsongen av Morden i Sandhamn visas på TV4 och C More så pågår inspelningen för fullt av åttonde säsongen. Inspelningen kommer att ske i tre etapper fram till oktober 2021. Precis som i sjunde säsongen så har man låtit serien och Viveca Stens böcker utvecklas åt varsitt håll, samtidigt som serien baseras på Viveca Stens universum. Även i säsong 8 får Alexandra Rapaport sällskap av sin nya motspelare, Nicolai Cleve Broch, som spelar den temperamentsfulle och charmige polisen Alexander.

Filmlance International AB, del av Banijay, producerar serien på uppdrag av TV4 och C More. Producent på Filmlance är Martin Cronström och för regi står Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Johan Widerberg och Sara Heldt.