Kalifat vann Rockie Award i Banff!

TV-serie

Kalifat tog hem vinsten för bästa icke-engelska dramaserie vid Banff World Media Festival.

– Vi var nominerade till Prix Italia, C21 Drama Awards och fick ett ”special mention” av juryn på Prix Europa 2020. Men nu vann vi äntligen, i konkurrens med storsatsningar som My Brillliant Friend och Das Boot. Jag är så oerhört glad för alla duktiga upphovspersoner som varit inblandade, särskilt manusförfattarna Wilhelm Behrman, Niklas Rockström, regissören Goran Kapetanovic, producenten Tomas Michaelsson och alla fantastiska skådespelare och teamet! Kalifat har gjort en otrolig resa utanför Sverige, och även om vårt fokus är att berätta historierna om Sverige, för den svenska publiken, så betyder det väldigt mycket att få ett internationellt erkännande, säger Anna Croneman, programchef drama på SVT.

Prisutdelningen hölls 15 juni.

Photo: Johan Paulin