Karl Fredrik Ulfung börjar som producent hos Filmlance

Filmlance

Filmlance stärker upp med producenten Karl Fredrik Ulfung, som senast kommer från Miso Film.

Karl Fredrik Ulfung (aka Feffe) har över 30 års erfarenhet av filmproduktion och har producerat och samproducerat långfilm och tv-dramer sedan 1993. 1999 grundade Karl Fredrik Stockholmsbaserade Breidablick Film och har sedan mars 2016 varit på Miso Film Sweden. Karl Fredrik har belönats med Kristallen för TV-serien Barna Hedenhös uppfinner julen (2013) och nominerats till Guldbagge för Bästa film för långfilmerna Storm (2005) och 483 dagar (2020). Hans senaste produktioner är TV-serien Roslund & Hellström Box 21 och kommande Cell 8 samt komediserien Lust, med bland annat Sofia Helin.

Karl Fredrik har varit universitetslektor i film- och tv-produktion vid Stockholms konstnärliga högskola.

På Filmlance kommer Karl Fredrik att utveckla både dramaserier och långfilm.

– Jag är otrolig glad över att Feffe har tackat ja till att bli del av produktions-teamet på Filmlance. Vi har många spännande projekt på gång och det har inte blivit mindre komplext att producera high-end kvalitetsdrama – utan det är essentiellt att ha starka, kreative och erfarna producenter som verkligen brinner för storytelling till att ansvara för hela processen från idé till leverans. Feffe är en sådan producent, säger Hanne Palmquist, VD på Filmlance

– Efter fem fantastiska år tillsammans med Miso Film ska det bli spännande att starta en ny resa med Filmlance International. Jag ser fram emot att tillsammans med de passionerade och proffsiga kollegorna på Filmlance ta det visuella berättandet vidare till nya outforskade höjder, säger Karl Fredrik Ulfung