Fyra nya BECK-filmer under inspelning

I produktion TV-serie

Inspelningen av fyra nya Beck-filmer, nummer 47-50 i ordningen, startade nyligen. Beck som i år firar 25 år fortsätter att vara en enorm tittarsuccé på C More och TV4.

I de kommande filmerna brottas Martin Beck (Peter Haber) inte bara med allt mer utmanande mordfall utan även interna stridigheter. Samtidigt drabbas han på ett mer personligt plan när hans barnbarn Vilhelm Beck (Valter Skarsgård) hamnar mitt i händelsernas centrum.

Filmerna 47-50 är en direkt fortsättning där vi lämnade BECK-gruppen sist och under ledning av Alex Beijer är gruppen densamma; Oskar, Jenny, Ayda, Steinar och Josef. Polisenheten jobbar tight och effektivt ihop, men det finns orosmoln. Har Alex gjort upp med sitt förflutna? Passar Josef in i gruppen? Kan Steinar bidra när de som mest behöver honom? Och den nytillsatta Säpochefen Klas Fredén fortsätter dyka upp där han inte ska och lägger sig i utredningar som han inte har med att göra.

Beck-filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. För regi står Pontus Klänge och Niklas Ohlson. Peter Arrhenius, Dennis Magnusson, Annika Sandahl, Ronnie Sandahl och Johan Bogaeus har skrivit manus. Manusredaktör är Fredrik Agetoft. Filmerna produceras av Francy Suntinger på Filmlance International, som är en del av Banijay. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4 och Hanne Palmquist är exekutiv producent för Filmlance International. Beck är en samproduktion mellan C More, TV4, Filmlance och Nordisk Film Production i samarbete med ZDF, DR, TV2 Norge, Nordisk Film Distribution och Banijay Rights.  Beck distribueras internationellt av Banijay Rights.