Inspelningsstart för TOP DOG 2

I produktion TV-serie

Idag startar inspelningarna för succéserien Top Dog. I den nya säsongen får tittarna återse Emily (Josefin Asplund) och Teddy (Alexej Manvelov) när deras komplexa relation sätts på yttersta prov.

– Top Dog får verkligen ett eget liv nu i den andra säsongen, och det känns riktigt stort. Manuset är sofistikerat och högoktanigt, karaktärerna och Top Dog-universumet är i trygga händer. Jag är övertygad om att Alexej och Josefin, som båda är skådespelare med enorm känsla för nyanser och autenticitet, kommer förhöja den här berättelsen ytterligare, säger Jens Lapidus.

Top Dog säsong 2 är fritt baserad på karaktärerna och världen från romantrilogin av Jens Lapidus. Handlingen utspelar sig två år efter förra säsongen. Teddy (Alexej Manvelov) är tillbaka i kriminalitet och har stigit i graderna. Samtidigt har Emily (Josefin Asplund) fått en jättechans med ett nytt uppdrag som affärsjurist. Men båda hamnar snart i ett moraliskt dilemma som sätter hela deras värld i gungning.

– För mig som producent är att få göra en till säsong beviset på att serien och karaktärerna är omtyckta. Det ska bli ett stort nöje att arbeta med denna fina ensemble igen, vi lovar stora känslor och högt tempo, säger Teresa Alldén producent på Filmlance

Top Dog säsong 2 produceras av Teresa Alldén på Filmlance International (del av Banijay) för C More & TV4, i samproduktion med ZDF. Exekutiv producent på C More & TV4 är Lisa Dahlberg och exekutiv producent på Filmlance är Hanne Palmquist. Regissör är Alexis Almström (Top Dog ep 5-8, Vinterviken) och Ahmed Abdullahi (Martyren, Amina). Manusförfattare är Hans Jörnlind, Charlotte Lesche och Axel Stjärne. De internationella rättigheterna distribueras av ZDF Enterprises.

 

Producent: Teresa Alldén