Inspelningsstart för SANNINGEN

I produktion TV-serie

Idag startar inspelningen av C Mores nya storsatsning Sanningen, skapad av Camilla Ahlgren (Bron, Vargasommar) och med Sofia Helin och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Sanningen är ett emotionellt kriminaldrama som utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma.

– Jag vill alltid jobba vidare med människor jag tycker är duktiga och intressanta, som med manusförfattaren Camilla Ahlgren. På det sättet fördjupas processen och samarbetet, och vi kan fortsätta att utmana varandra. Linnéa Roxeheim upptäckte jag för några år sedan när jag såg serien Portkod tillsammans med min dotter. Att en regissör med den begåvningen för det finstämda i fråga om mänskliga relationer tar sig an ett drama i den här genren gör mig intresserad. Berättelsen Sanningen väcker för mig frågan om hur en människa går vidare efter ett trauma. När du inte kan få någon upprättelse? Går det att omfamna ljuset igen, säger Sofia Helin.

Iris Broman (Sofia Helin) är ny chef för Kalla Fall gruppen i Malmö. Hon har på grund av en tragedi brutit upp från Stockholm och flyttat ner till Ystad där hon bor i sin halvsyster Kattis (Hedda Stiernstedt) hus vid havet.

I samband med att Iris anländer till Skåne blir ett kallt fall aktuellt igen och livet vänds upp och ner för ett antal människor och deras livsöden flätas samman. Vad var sanningen då, vad är sanningen nu – och vad blir konsekvenserna?

Sofia Helin såg vi senast i dramaserierna Lust och Emmybelönad serien Atlantic Crossing samt i långfilmen Utvandrarna. Hedda Stiernstedt fick sitt stora genombrott i Vår tid är nu och har även medverkat i filmer som Se upp för Jönssonligan och serien Beforeigners. I övriga roller ser vi bland andra Kajsa Ernst, Håkan Bengtsson och Inez Andersson.

Sanningen spelas in i Malmö och Ystad med omnejd och beräknas ha premiär på C More under 2023.

Sanningen produceras av Filmlance International, som är del av Banijay. Producent är Anna Wallmark. Exekutiv producent på C More och TV4 är Lisa Dahlberg. Manusförfattare och skapare är Camilla Ahlgren (Bron, Störst av allt), Martin Asphaug (Morden i Sandhamn, Gåsmamman) och Alex Haridi (Störst av allt, Kärlek & Anarki). För huvudregi står Linnéa Roxeheim och andre regissör är Olof Spaak. Sanningen är en samproduktion mellan C More, TV4, ZDF, Film i Skåne och Filmlance. Sanningen distribueras internationellt av Banijay Rights.

Producent: Anna Wallmark