BECK – Quid Pro Quo får premiär den 17 mars på C More

Långfilm TV-serie

BECK är tillbaka med film nummer 48 i ordningen och dessutom med mångas favorit Steinar Hovland (Kristofer Hivju) i handlingens centrum. Steinar och Josef (Martin Wallström) får i uppdrag att utreda ett dödsfall på en loppmarknad som snart tar oväntade vändningar när Säpo är ovanligt intresserade av fallet.

− Det här är en Beck-film som du kan se fram emot! Det har sällan varit så högt tryck i Beckgruppen. Det var ett stort nöje för mig och Steinar att göra den här filmen, och vi hoppas Beck-fans över hela världen kommer att älska den, säger Kristofer Hivju.

En man hittas död på en loppmarknad i Vårberg. Troligtvis mördad. Till en början ser det ut som ett vanligt rån som gått snett, men när Säpo börjar intressera sig för fallet så anar Beck-gruppen oråd. Kent Larsson (Danilo Bejarano) på Säpo vill vara delaktig i all den info som Beck-gruppen får fram och Martin (Peter Haber) säger OK, med krav på ”Quid pro quo” – tjänster och gentjänster helt enkelt. Det Beck-gruppen inte anar är att fallet handlar om rikets säkerhet.

Steinar (Kristofer Hivju) är tillbaka i Stockholm efter en längre vistelse hemma i Norge och får tillsammans med Josef (Martin Wallström) ta lead på fallet. Utredningen av mordet på loppmarknaden tar gruppen på kollisionskurs med Säpo.

Jenny (Anna Asp) kämpar för att få behålla vårdnaden om sitt barn. Hennes ex har via sin advokat begärt att få ensam vårdnad om deras gemensamma barn. Hon menar att Jenny är en dålig och oansvarig förälder som i första hand prioriterar sitt jobb. Marken gungar under den tidigare lugna och stabila Jenny och hon tar ett tungt och mycket svårt beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka henne utan också hela Beck-gruppen.

I övriga roller ses bland andra, Jennie Silfverhjelm, Måns Nathanaelson, Jonas KarlssonIngvar Hirdwall, Elmira Arikan och Happy Jankell.

Beck – Quid Pro Quo bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. Producent är Francy Suntinger på Filmlance International, som är en del av Banijay. Regissör är Pontus Klänge. För manus står Dennis Magnusson. Utvecklingsproducent är Fredrik AgetoftJon Mankell är exekutiv producent på C More och TV4. BECK är en samproduktion mellan C More, TV4, Filmlance och Nordisk Film Production i samarbete med ZDF, DR, TV2 Norge, Nordisk Film Distribution och Banijay Rights. Beck distribueras internationellt av Banijay Rights.