BECK – Inferno vann Publikens pris på årets Guldbagge-gala

Långfilm

BECK – Inferno vann Publikens pris på årets Guldbagge-gala.

BECK – Inferno är den 49:e filmen i ordningen.

Guldbaggen-galan gick av stapeln måndagen den 15 januari.

Inget är sig likt i BECK-gruppen. Josef är avstängd i väntan på internutredning efter en påstådd misshandel av en Säpo-agent. Klas Fredén, som klättrat ytterligare inom organisationen, har blivit högsta Säpo-chef. Han kontaktar Josef och erbjuder honom sin hjälp. Men ingenting är gratis och Klas vill att Josef ska göra honom en tjänst först. Josef tackar först nej, men efter ett första förhör med internutredarna inser han att han inte har någon chans att bli rentvådd.

Beck-gruppen med Alex i spetsen utreder parallellt en dödskjutning vid en bensinmack, där en tvåbarnspappa har blivit skjuten när han stod och tankade. Alex är mer påverkad av Josefs avstängning än vad hon vill erkänna, men Martin känner henne så han blir mer delaktig i utredningen och står tryggt bakom henne.

Josef kontaktar Klas igen, trots att det strider mot allt vad han står för. Klas vill att Josef ska leta upp en kvinna som tros ha stulit en känd tavla av Botticelli ”Inferno”, en tavla som verkar ha använts som säkerhet i ett otal knarkaffärer. Dealen med Klas får katastrofala konsekvenser för både Josef, Klas men även för Beck-gruppen.